Ross-shire & Sutherland Juli 2007

click here to read this in english

Inleiding

Voor deze zomer had ik een trip voorzien vertrekkende van de westkust (Poolewe, aan Loch Ewe) tot de oostkust (Ardgay, aan de Dornoch Firth) doorheen Ross-shire en dan verder noordwaarts naar de Flow Country van Sutherland; totaal ruim 220 km stappen, met de bepakking van ruim 25 kg! (Zie volledige paklijst)

Een overzicht van de trip op Google Earth is hier te vinden. (rechts klikken om betand op te slaan, vervolgens openen in Google earth)

Voor elke dag is tevens het afgelegde hoogteprofiel gegeven. De afstand op de x-as van deze grafieken is gebaseerd op de track-logs en kan enigszins afwijken van de ogenblikkelijk gemeten afstand. Zowel x-as als y-as zijn in meter uitgedrukt.

Foto's van de wandeling zelf zijn gekoppeld aan het fotoalbum; foto's van proloog en epiloog verwijzen naar mijn Flickr paginas.

 

Proloog

 

gateshead
govan
Zoals de vorige keer ging ook ditmaal de heenreis via een vlucht tot Newcastle, waar ik de gelegenheid had om een met sloop bedreigd monument van brutalistische betonarchitectuur te gaan bezoeken: het Trinity Centre Multi-Storey Car Park te Gateshead, bekend uit de film Get Carter met Michael Caine. De volgende morgen ging het met de lokale trein naar Glasgow via Carlisle, met gelegenheid voor de nodige aankopen voor onderweg: oatmeel, gas, thee, enz.
Het avondprogramma omvatte ook nog een aantal sociale activiteiten.
De dag daarop, zondag, zat ik ook nog te Glasgow: trein- en busverbindingen op zondag zijn zo mager dat het mij nauwelijks mogelijk zou zijn het gewenste startpunt te bereiken. Tijd dus voor een lokale exploratie van in een staat van verval verkerende industriële voorsteden als Partick, Govan en Paisley; een prachtige atmosfeer van stedelijk verval als contrast de natuur die nog moet komen...
Verblijf te Glasgow in het Cairncross House, een studentenhome in het westen van de stad.
kelvingrove
govan

Hoofd Pagina
Foto Album

Alle foto's © LHOON and beschikbaar onder Creative Commons licentie

Creative Commons License